Att göra egen tårta är enkelt!

Göra egen tårta

Är du liksom vi djupt imponerade av de personer som kan göra fantastiska tårtor? Samtidigt så kanske du är född med tummen mitt i handen – eller kanske helt enkelt inte har tid att göra egen tårta? Låt oss tipsa dig om det absolut enklaste sättet att bli festens hjälte och göra en egen, personlig tårta på nolltid!

Steg 1: Köp ett foto-tårtoblat

Tårtoblat är ett färdigt tårtlock av sockerpasta med en tryckt bild av ätbar färg som kan beställas i flera specialinriktade onlinebutiker. Endera väljer man ett redan färdigt motiv, eller så laddar du upp ett foto på jubilaren. Jag vill verkligen rekommendera det senare! Ladda upp ett foto från 50-åringens barndom, från tjejgängets Venedigutflykt eller ett foto på det lilla barnets hjälte eller favoritleksak.

Steg 2: Köp en färdig tårta

Köp en färdigbakad tårta, lägg på tårtoblatet, kanske spritsa på lite grädde i kanten, och allt är klart! Du bör montera oblatet max en timme före servering, så inte oblatet börjar lösas upp av fukt från tårtan. Om du ska resa en stund med tårtan så kan du med fördel välja en marsipantårta. Marsipan är i sig ganska torrt så då klarar sig oblatet längre, upp till några timmar är inget problem. Är vi i stället hemma hos oss så föredrar vi att köpa en platt chokladtårta och lägger på oblatet nästan precis innan servering.

Fantasin är det enda som sätter gränserna för vad du kan göra med dessa enkla medel. Till alla hjärtans dag kan det vara kul att använda bröllopsfotot och skapa en bildtårta. Fars dag? Bild när pappa fiskar! Midsommarafton? Ett foto från förra årets dans kring majstången. Studentskivan – ett foto på studeneten när denne var ett litet barn. Det finns många böcker om tårtdekorationer som kan ge dig inspiration. Vi känner flera som nuförtiden bakar fantastiska tårtor från scratch, men som har en sak gemensamt: De började sin ”karriär” på detta supersimpla sätt, fick beröm för sina skapelser och fick blodad tand.

Lycka till!

Leave us a Message